"Az egészség olyan, mint a folyó vize, az állandó mozgás mindig frissen és tisztán tartja"

Szeretnéd Önmagad jobban megismerni, feltérképezni szervezeted vagy életmódváltás előtt állsz és iránymutatásra van szükséged, szeretettel várlak.

Arany Katalin

Arany Katalin vagyok, alap végzettségem okleveles gyógytornász-fizioterapeuta MSc. Felsőoktatási tanulmányaimat a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán kezdtem, ahol gyógytornász (BSc) diplomát szereztem. Részese maradtam a Miskolci Egyetem életének, ugyanis mestertanárként oktattam gyógytornász hallgatókat, segítve őket a szakemberré válás rögös, olykor nehéz lépcsőin. Örömmel tölt el, hogy jelenleg is külső konzulensként szakmai tudásommal és tapasztalataimmal hozzájárulhatok ahhoz, hogy megalapozott tudással rendelkező, empatikus gyógytornászokkal gazdagodjon a szakma.

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem fizioterápia mesterképzés szakán folytattam, ahol elmélyíthettem szakmai tudásomat és bővítettem a Terrier- féle lágyrészmobilizáció, Mulligan,- valamint Mailtand-manuálterápiás ismereteimet.

2019 tavaszán részt vettem Hertfordban, Angliában a Sports Therapy UK által szervezett Dry Needling alap és haladó tanfolyamon, ahol Nemzetközi Száraz Tű Kezelő Terapeuta oklevelet kaptam. 2019 őszétől pedig a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Neurológiai szakgyógytornász képzésének hallgatója lettem. 

Folyamatosan publikálok egészségügyi folyóíratokban ( Patika Magazin, Bébik, kicsis és nagyok c. ), és több szakmai könyv társszerzője vagyok, és számos szakmai konferencia meghívott előadója.

Egyre inkább éreztem, hogy valami másra vágyom, ahol saját szakmai tapasztalataimat elképzeléseimnek megfelelően kamatoztathatom, és ezáltal egy holisztikus szemléletű egyénre szabott terápiát alkalmazhatok.

Az egyetemi évek alatt nyitottam a keleti alternatív terápiák irányába, tudásomat ennek megfelelően bővítettem. Megismerkedtem különböző mozgásterápiával, mint például Tai-Chi, Chi kung, Wai Tan Kung, valamint Thai, Do-in, Yumeiho és Shiatsu masszázs fogásaival.

Szemléletem fejlődését nagymértékben meghatározta, hogy személyesen is megtapasztalhattam a hagyományos kínai orvoslás gyógyító hatását. Egyre inkább nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy beteg kezelése komplex kell hogy legyen, és a test-lélek-szellem, mint egység harmóniájának megteremtésére kell törekedni. Az ehhez vezető úton fogni kell a páciensek kezét és segíteni őket.

Egyre inkább elmélyültem az indiai ayurvéda és pránajáma, jóga világában. Mindamellett, hogy önismereti fejlődésemet nagy mértékben segítette, a saját testem és lelkem energetikai egyensúlyát megtanultam irányítani és fejleszteni. Ezen utamon végig vezettek és a mai napig segítenek a Magyar Jóga Akadémia és Ahimsza Jógaközpont két vezetője, Selmeci Csongor és Selmeciné Bogdán Ágica, valamint az Aryan központ vezetője Dr. Csizmadia Ágnes. Dr. Christopher Norris által tartott Yoga in Physiotherapy tanfolyam résztvevőjeként pedig gerincterápiás jógaterapeuta lettem valamint elvégeztem az egyedülálló ayurvédikus jógaterapeuta képzést.

Célom, hogy szaktudásommal, holisztikus szemléletemmel, valamint emberszeretetemmel segítsek mindazokon, akik ezt tőlem kérik. Vallom és hiszem, hogy megfelelően adaptált, személyre szabott minőségi mozgással hatással lehetünk többek között izomzatunkra, csontjainkra, szív-érrendszerünkre, hormontermelésünkre, kedélyállapotunkra, megteremtve magunknak egy teljes értékű életet. Álmom immáron beteljesült, ugyanis sikerült egy olyan központ megalkotása, melyben ötvözni tudom a gyógytorna és alternatív módszerek, jóga gyógyító hatását, ahol nem csak a test, de a lélek ápolása is megvalósul.

Tanulmányok

Publikációk

Továbbképzések

Tanulmányaim

 • Gyógytornász-fizioterapeuta BSc ( Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar)
 • Fizioterápia MSc (Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar)
 • Neurológiai szakgyógytornász (Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi kar)
 • Ayurvédikus jógaterapeuta ( Aryan Természetgyógyász Oktató- és Egészségnevelő központ )

TOVÁBBKÉPZÉSEK

 • McKenzie „A” Kurzus – A lumbális gerinc
 • McKenzie „B” Kurzus – A nyaki és háti gerinc
 • Funkcionális elasztikus taping – alap és haladó
 • Modern Scoliosis Terápia I. Rész
 • Modern Scoliosis Terápia II. Rész
 • Dry Needling Basic Course (Hertford, Anglia)
 • Dry Needling Advanced Medical Acupuncture Course (Hertford, Anglia)
 • GUA SHA course ( Mark Perren Johns – SPA ACADEMY)
 • Yoga in Physiotherapy ( Dr. Christopher Norris – Anglia)
 • Jóga energetika tanfolyam ( Ahimsza Jógaközpont , Veszprém)
 • Pránajáma oktatásmódszertan tanfolyam ( Ahimsza Jógaközpont, Veszprém)
 • Kínai Képmedicina tanfolyam Xu MIngtang professzor vezetésével
 • Az életvitelt segítő eszközök elméleti és gyakorlati ismereteinek jelentősége a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megvalósulásában”  – továbbképzés  Természetgyógyász és Egészségügyi alapmodul – Alternatív mozgás- és masszázsterápia tanfolyam részvétel
Scroll to Top